1. Campings Kroatie
  2. Zuid-Dalmatië

Onze tips:

  1. Boek mooie en goed betaalbare campings in Kroatie bij Idriva.
  2. Boek hier campings in Kroatië.
  3. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  4. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  5. Top campings in Kroatië

Zuid-Dalmatië

De prachtige stad Dubrovnik is de voornaamste trekpleister in het zuiden van Dalmatië. Schrijver Luko Paljetak omschreef zijn geboortestad als: "De één na mooiste stad ter wereld, is na je geboortestad, zonder enige twijfel Dubrovnik. Als je geboren bent in Dubrovnik ben je bevooroordeeld, maar is Dubrovnik de mooiste stad ter wereld in het kwadraat." Dubrovnik is wel erg druk met toeristen in het hoofdseizoen, maar er is meer te zien en te doen in deze streek. De kans op minder goed weer is zeer klein.

De kuststrook van het omliggende gebied is populair voor de strandliefhebbers want het biedt een enorm aanbod van vertier en prachtige stranden. In de omliggende dorpen vindt u overal mooie stranden en pittoreske haventjes. Hetzeflde geldt voor dichtbij gelegen (schier) eilanden als Hvar, Korcula en Peljesac. Het culinaire mediterrane leven staat hier overal op een hoog peil. Verken de schitterende kust ook eens met een (zeil)boot of laat u betoveren door de onderwaterwereld. Een bezoek aan het Nationaal Park Mljet is ook een aanrader.

Camping Orebic Diving is een kleine en gezellige camping. Deze camping is uitermate geschikt voor diegene die wilt leren of al kan duiken.

In het pittoreske Trsteno, vlak bij Dubrovnik, ligt Camping Trsteno. Op een steenworp afstand van de camping ligt een mooi haventje, botanische tuin en een strand.

Camp Mindel ligt op het prachtige eiland Korcula in het dorpje Vela Luka, vlak bij enkele overdonderende zandstranden.